Om

Hei,

Mitt navn er Anders Kvernberg. Til daglig jobber jeg som referansebibliotekar på Nasjonalbiblioteket, hvor jeg av og til finner spennende opplysninger eller gamle bøker.

Poenget med denne bloggen er å fortelle deg noe du ikke visste fra før.

Fra ni til fire jobber jeg altså med å researche og faktasjekke ting som forskere, forfattere og vanlige folk lurer på. Fritiden bruker jeg stort sett til min favorittsyssel: å sjekke ting ting jeg selv lurer på. Det kan gjerne være smalere og særere spørsmål enn det jeg driver med på jobb, men de får like solid og inngående behandling.

I våre dager er det kjempelett å få svar på nesten alt man lurer på. For eksempel innbyggertallet i Hongkong, eller når Johan Sverdrup døde, eller hva som gjør en «brystkaramell» forskjellig fra en vanlig karamell. Men dessverre har vi fremdeles ikke kommer så langt at Google kan svare på absolutt alt.

Og når jeg ikke synes jeg får et godt nok svar fra internett, har jeg ikke noe annet valg enn å lete videre. I gamle bøker, gamle aviser, papirer, brev og journaler som ingen har sett på siden de en gang ble lagt i et eller annet arkiv.Når jeg til slutt har fått tilfredsstillt min nysgjerrighet, legger jeg det hele ut her slik at den neste som lurer på det samme bare kan Google og få hele historien. Det er vel i bunn og grunn det internett er til for.

Kontakt meg gjerne på <kvernberg krøllalfa ymail punktum com>